Bewoners én besturen willen minder files, minder lawaai, minder verkeersongevallen en gezondere lucht, zonder dat hun mobiliteit in het gedrang komt of de lokale economie eronder lijdt.

Er is heel wat historische en real-time data beschikbaar die betere inzichten leveren over de huidige knelpunten rond mobiliteit en verkeersveiligheid in steden en gemeenten. Maar alle informatie verzamelen uit verschillende databronnen is zeer tijdrovend, net als het opstellen van klassieke fysieke testopstellingen in het verkeer.

Mobilize biedt snel inzichten in de mobiliteit

Met big data en kunstmatige intelligentie maakt Mobilize voorspellingen over mobiliteit in steden en gemeenten. Het toont de impact van bijvoorbeeld nieuwe circulatieplannen of andere veranderingen in het verkeer. Via simulaties toetst het scenario’s af en doet het voorspellingen, nog voor de start van lange en dure mobiliteitstrajecten.

Mobilize voorspelt hoe verkeerspatronen zich zullen ontwikkelen en simuleert hoe de verkeersflow of het -gedrag verandert na een bepaalde verandering. Zo blijkt heel snel en kostenefficiënt de impact van wijzigingen op het verkeer en de veiligheid, zowel op straat- als op stadniveau.

Tenslotte visualiseert het de verkeerspatronen in de stad of gemeente. Dat maakt ze beter begrijpbaar en ook makkelijker communiceerbaar naar alle doelgroepen zoals ingenieurs, het schepencollege en de burgers.

Van analyse tot simulatie aan de hand van digitale visualisatie

Sterke punten van deze Smartville oplossing

Digitaal werken betekent snel en kostefficiënt werken. Het digitaal aftoetsen van ideeën voor nieuwe circulatieplannen levert stadsbesturen snel inzichten in wat wel en niet werkt. Zo kunnen ze korter op de bal spelen, vlotter een heel proces doorlopen en de burger sneller nieuwe oplossingen bieden.

 • Real-time data met real-time interactie

  Mobilize levert vrijwel direct feedback, zonder lange rekentijden. Zo ontstaan snel prototypes van verschillende mobiliteitsscenario’s.

 • Gebaseerd op de werkelijke situatie

  Algoritmes maken gebruik van big data van steden en gemeenten en houden dus rekening met de werkelijke situatie, in tegenstelling tot historische modellen.

 • Voortdurend leren en aanpassen

  AI-modellen worden automatisch hertraind met behulp van nieuwe data die binnenkomen. Zo ontstaan nog nauwkeurigere voorspellingen.

 • Samenwerking met andere steden

  Patronen en correlaties uit één stad kunnen ook inzichten leveren over andere (gelijkaardige) steden. Zo leren collega-stadsbesturen van elkaar.

Huidige toepassingen van Mobilize

Via een digitale kopie van je stad of gemeente, je digitale tweeling, zal Mobilize

 • alle data onboarden,

 • data analyseren om de huidige verkeersstromen te begrijpen,

 • via artificiële intelligentie onderzoeken welke veranderingen de verkeersstromen positief beïnvloeden.

Zo bouw je snel en virtueel aan de verschillende oplossingen van morgen.

Een stap verder

Implementeer en handhaaf het nieuwe circulatieplan met behulp van Smartville’s oplossing voor zonebewaking.

Meer weten?

Contacteer nu onze specialist ter zake!