Mobiliteit

Verbeter de mobiliteit

Een leefbare gemeente is autoluw maar ook goed bereikbaar! Met een stadsapp en digitale borden vinden bezoekers vlot hun weg naar vrije parkeergelegenheden. Door verkeerstromen en parkeerbezetting in kaart te brengen kan je de impact van ingrepen simuleren. En je mobiliteitsplan handhaven? Makkelijk! Met het handhavingsplatform.

 

303, 2021

Shop & Go kortparkeren

Een beperkte tijd gratis parkeren maakt het stadcentrum weer aantrekkelijker. Shop & Go zorgt voor een snelle rotatie van de parkeerplaatsen in het commerciële hart van de gemeente.

Meer weten
2502, 2021

Veilig naar school met Route2School

Om schoolroutes veiliger te maken, brengt Route2School alle knelpunten in kaart met behulp van de gebruikers. Samen met de gemeente zoekt het dan naar gepaste maatregelen.

Meer weten
2402, 2021

Parkeerhandhaving

Deze oplossing maakt het makkelijk om zelf boetes en retributies uit te schrijven voor verkeerd parkeren en het overschrijden van de parkeertijd. Het automatiseren van vaststellingen en de handhaving zorgen daarvoor.

Meer weten
1702, 2021

Buck-e

Buck-e stimuleert leerlingen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Hoe meer ze fietsen, hoe meer virtuele munten ze verdienen. Daarmee kunnen ze bij lokale handelaars betalen. Een win-win voor alle partijen!

Meer weten
403, 2021

Zonebewaking

Slimme camera’s en een onderliggend handhavingsplatform zorgen voor een onzichtbare maar zeer effectieve bescherming van autoluwe, autovrije of andere beperkte zones. Een makkelijke manier om de leefbaarheid te beschermen.

Meer weten
403, 2021

Handhaving zone 30-50

Om zwakkere weggebruikers een veilgere verkeerservaring te bezorgen mogen lokale besturen zones 30 en 50 nu zelf vaststellen én beboeten. Met deze oplossing gaat dat als vanzelf.

Meer weten
403, 2021

Parkeerbezetting en -geleiding

Deze oplossing meet de bezetting van alle mogelijke parkeerplaatsen. Het stuurt dan de chauffeurs naar de meest geschikte vrije plek en zorgt zo voor minder zoekverkeer en een aantrekkelijker centrum.

Meer weten
2403, 2021

Mobilize – je digitale tweeling

Mobilize simuleert mogelijke wijzigingen in verkeerssituaties en berekent met artificiële intelligentie de impact ervan. Zo verwerven besturen snel en kostefficiënt inzicht in wat wel en niet werkt.

Meer weten
2403, 2021

Parking Capacity Platform

Bestaande parkeerplaatsen worden met dit platform heel eenvoudig ontsloten voor een breder doelpubliek. Het levert bovendien alles wat nodig is om tot een mobility hub te evolueren.

Meer weten
2303, 2021

Slimme verlichting: veel meer dan LED

Dit milieuvriendelijk alternatief voor ouderwetse verlichting dient ook als platform voor IoT en slimme oplossingen. Zo maak je optimaal gebruik van de infrastructuur en zorg je voor een veilig gevoel.

Meer weten
2303, 2021

Slimme laadpalen voor slimme besturen

Laadpalen ter beschikking stellen vergt meer dan een nette plaatsing. Smartville helpt ook de juiste keuzes maken over bijvoorbeeld gebruikersidentificatie, laadsnelheid-prioriteiten, enzovoort.

Meer weten
2303, 2021

De stad in je broekzak

Eén centrale digitale toegangspoort tot alle stadsinformatie en -toepassingen voor en met de burgers en lokale handel. Een ideale manier om betrokkenheid en lokale verbondenheid te vergroten.

Meer weten