Lokale economie

Stimuleer de lokale handel

Een bruisende middenstand doet een gemeente leven en vergroot haar aantrekkingskracht. Een beleid dat de lokale handelaren ondersteunt is daarom essentieel. Promoot ze in de stadsapp en beloon gewenst gedrag – zoals naar school fietsen – met virtuele stadsmunten waarmee je bij lokale handelaars kunt betalen. Of faciliteer het gebruik van lokale geschenkbonnen.

2403, 2021

Mobilize – je digitale tweeling

Mobilize simuleert mogelijke wijzigingen in verkeerssituaties en berekent met artificiële intelligentie de impact ervan. Zo verwerven besturen snel en kostefficiënt inzicht in wat wel en niet werkt.

Meer weten
1702, 2021

Buck-e

Buck-e stimuleert leerlingen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Hoe meer ze fietsen, hoe meer virtuele munten ze verdienen. Daarmee kunnen ze bij lokale handelaars betalen. Een win-win voor alle partijen!

Meer weten
303, 2021

Shop & Go kortparkeren

Een beperkte tijd gratis parkeren maakt het stadcentrum weer aantrekkelijker. Shop & Go zorgt voor een snelle rotatie van de parkeerplaatsen in het commerciële hart van de gemeente.

Meer weten
2403, 2021

Parking Capacity Platform

Bestaande parkeerplaatsen worden met dit platform heel eenvoudig ontsloten voor een breder doelpubliek. Het levert bovendien alles wat nodig is om tot een mobility hub te evolueren.

Meer weten
403, 2021

Cirklo cadeaubonnen

Met Cirklo cadeaubonnen stimuleren gemeenten de lokale handel. Op dit platform kunnen burgers en bedrijven on- en offline cadeaubonnen voor lokale handelaars kopen. Dat zorgt ook voor meer verbondenheid.

Meer weten
403, 2021

Parkeerbezetting en -geleiding

Deze oplossing meet de bezetting van alle mogelijke parkeerplaatsen. Het stuurt dan de chauffeurs naar de meest geschikte vrije plek en zorgt zo voor minder zoekverkeer en een aantrekkelijker centrum.

Meer weten
2303, 2021

De stad in je broekzak

Eén centrale digitale toegangspoort tot alle stadsinformatie en -toepassingen voor en met de burgers en lokale handel. Een ideale manier om betrokkenheid en lokale verbondenheid te vergroten.

Meer weten