Gebruiksklare
Smart City oplossingen

Op zoek naar een deeloplossing of juist een totaalaanpak?

Gemakkelijk gebruiksklare Smart City-oplossingen aankopen?

Schrijf je hier geheel vrijblijvend in, zonder aankoopverplichting, zonder minimumafname.

Smartville biedt slimme oplossingen op maat van uw organisatie, voor het aanpakken van concrete problemen. Bouw een slimme stad uit door te werken op de beleidsdomeinen lokale economie, milieu, mobiliteit en veilig verkeer.

1808, 2021

Slimme combi infrastructuur

Dit milieuvriendelijk alternatief voor ouderwetse verlichting dient ook als platform voor IoT en slimme oplossingen. Zo maak je optimaal gebruik van de infrastructuur en zorg je voor een veilig gevoel.

Meer weten
303, 2021

Shop & Go kortparkeren

Een beperkte tijd gratis parkeren maakt het stadcentrum weer aantrekkelijker. Shop & Go zorgt voor een snelle rotatie van de parkeerplaatsen in het commerciƫle hart van de gemeente.

Meer weten
2403, 2021

Mobilize – je digitale tweeling

Mobilize simuleert mogelijke wijzigingen in verkeerssituaties en berekent met artificiƫle intelligentie de impact ervan. Zo verwerven besturen snel en kostefficiƫnt inzicht in wat wel en niet werkt.

Meer weten
2402, 2021

Parkeerhandhaving

Deze oplossing maakt het makkelijk om zelf boetes en retributies uit te schrijven voor verkeerd parkeren en het overschrijden van de parkeertijd. Het automatiseren van vaststellingen en de handhaving zorgen daarvoor.

Meer weten
1702, 2021

Buck-e

Buck-e stimuleert leerlingen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Hoe meer ze fietsen, hoe meer virtuele munten ze verdienen. Daarmee kunnen ze bij lokale handelaars betalen. Een win-win voor alle partijen!

Meer weten
403, 2021

Cirklo cadeaubonnen

Met Cirklo cadeaubonnen stimuleren gemeenten de lokale handel. Op dit platform kunnen burgers en bedrijven on- en offline cadeaubonnen voor lokale handelaars kopen. Dat zorgt ook voor meer verbondenheid.

Meer weten
2303, 2021

Slimme laadpalen voor slimme besturen

Laadpalen ter beschikking stellen vergt meer dan een nette plaatsing. Smartville helpt ook de juiste keuzes maken over bijvoorbeeld gebruikersidentificatie, laadsnelheid-prioriteiten, enzovoort.

Meer weten
403, 2021

Parkeerbezetting en -geleiding

Deze oplossing meet de bezetting van alle mogelijke parkeerplaatsen. Het stuurt dan de chauffeurs naar de meest geschikte vrije plek en zorgt zo voor minder zoekverkeer en een aantrekkelijker centrum.

Meer weten
403, 2021

Sluikstorten

Gedaan met sluikstort en zwerfvuil in je gemeente of stad! Dat lukt best als (gecamoufleerde) cameraā€™s overtreders identificeren en als het uitschrijven en innen van GAS-boetes zoveel mogelijk automatiseerd wordt.

Meer weten
403, 2021

Handhaving zone 30-50

Om zwakkere weggebruikers een veilgere verkeerservaring te bezorgen mogen lokale besturen zones 30 en 50 nu zelf vaststellen Ć©n beboeten. Met deze oplossing gaat dat als vanzelf.

Meer weten
2303, 2021

Slimme verlichting: veel meer dan LED

Dit milieuvriendelijk alternatief voor ouderwetse verlichting dient ook als platform voor IoT en slimme oplossingen. Zo maak je optimaal gebruik van de infrastructuur en zorg je voor een veilig gevoel.

Meer weten
2502, 2021

Veilig naar school met Route2School

Om schoolroutes veiliger te maken, brengt Route2School alle knelpunten in kaart met behulp van de gebruikers. Samen met de gemeente zoekt het dan naar gepaste maatregelen.

Meer weten
2403, 2021

Met zā€™n allen minder afval produceren

Van bewustmaking tot incentivering: MyWaste stimuleert gezinnen om afval te verminderen en beter te recycleren. Er is bovendien ruimte voor facturatie en meer algemene afvalcommunicatie!

Meer weten
2303, 2021

De stad in je broekzak

EĆ©n centrale digitale toegangspoort tot alle stadsinformatie en -toepassingen voor en met de burgers en lokale handel. Een ideale manier om betrokkenheid en lokale verbondenheid te vergroten.

Meer weten
2403, 2021

Parking Capacity Platform

Bestaande parkeerplaatsen worden met dit platform heel eenvoudig ontsloten voor een breder doelpubliek. Het levert bovendien alles wat nodig is om tot een mobility hub te evolueren.

Meer weten
403, 2021

Zonebewaking

Slimme cameraā€™s en een onderliggend handhavingsplatform zorgen voor een onzichtbare maar zeer effectieve bescherming van autoluwe, autovrije of andere beperkte zones. Een makkelijke manier om de leefbaarheid te beschermen.

Meer weten

Alle goed bestuur begint bij data

Dit open dataplatform beheert de gegevens van Smartville- Ć©n andere toepassingen en werkt daarom uitsluitend aan de hand van open standaarden. Zo ondersteunt MyCSN toekomstgerichte investeringen voor een meer data-gedreven beleid.

Meer weten

Omdat beleid ook sturing nodig heeft, voorzien enkele van deze oplossingen beloningen voor beleidshondersteundende handelingen of beteugeling van ongewenst gedrag met o.a. GAS-boetes.

Een efficiĆ«nt beleid vergt bovendien goede communicatie met burgers en bedrijven ā€“ al is het maar om betrokkenheid te stimuleren. Sterke visualisatie draagt daartoe bij.

Smartville levert concrete oplossingen die hun nut al bewezen hebben

Omdat investeringen in een slimme stad best onmiddellijk effect hebben op de beleidsdoelstellingen, biedt Smartville heel concrete, actueel relevante en vooral gebruiksklare oplossingen in beleidsdomeinen zoals mobiliteit, verkeersveiligheid, milieu en lokale economie

Conform Smartvilleā€™s visie kan elke oplossing worden

In dat platform komen de oplossingen uit de Smartville catalogus samen met eventueel reeds bestaande oplossingen. Het biedt bovendien ruimte en opportuniteiten voor nieuwe toepassingen. Zo blijft het huidige Smartville-aanbod ook in de toekomst actueel en relevant.

Bij de integratie van nieuwe oplossingen gebruikt Smartville daarom open standaarden zoals OSLO, in lijn met het VLOCA (Vlaamse Open city Architectuur) initiatief van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur.

Voer met nieuwe technologieĀ een slimmer beleid als antwoord op je nieuwe, hedendaagse uitdagingen.