Zwerfvuil en sluikstorten aanpakken

Met camerabewaking op voor sluikstorten gevoelige plaatsen

Sluikstorten uitroeien lukt het best met een tweeledige aanpak. Eerst identificeren makkelijk verplaatsbare en eventueel gecamoufleerde camerasystemen de overtreders. Vervolgens maakt het handhavingsplatform van het uitschrijven en innen van GAS-boetes een heel efficiƫnt proces.

Lokale economie

Milieu

Mobiliteit

Verkeers-veiligheid

Handhaving

Incentivering

Een propere gemeente is een stuk aangenamer voor bewoners en bezoekers. Steden en gemeenten zetten dan ook zwaar in op het verminderen van zwerfvuil. Voldoende vuilnisbakjes en regelmatige veegrondes zijn zeer belangrijk.

Maar vaak is dat niet genoeg om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan en is er handhaving nodig door middel van GAS-boetes om het gewenste resultaat te bekomen. De overtreders zijn echter in de meeste gevallen niet bekend of moeilijk te identificeren. Cameraā€™s kunnen daarbij helpen.

Cameratoezicht tegen sluikstorten

Studies tonen aan dat de hoeveelheid sluikstort tot 55% daalt na de invoering van cameratoezicht. Smartvilleā€™s oplossing bestaat daarom uit:

Gecamoufleerde en verplaatsbare camera(ā€˜s)

Deze camera's leveren ook bij valavond en regenweer herkenbare beelden.

Beeldverwerkingsapplicatie

De bevoegde ambtenaar kan de beelden op een efficiƫnte manier raadplegen op basis van de gecentraliseerde meldingen.

Handhavingsplatform

Dat ontzorgt de dossierbehandelaars en sanctionerend ambtenaren bij de opmaak en de opvolging van GAS-boetes dankzij gebruiksvriendelijke processen.

Naar een propere en aangename leefomgeving

Sterke punten van deze Smartville oplossing

  • GeĆÆntegreerde aanpak: van melding tot vastelling en beboeting
    Van het leveren van de cameraā€™s, over het centraliseren van meldingen tot het innen van de GAS 1-boetes voor sluikstorten: deze oplossing ontzorgt lokale besturen op vele vlakken.

  • Gebaseerd op het Smartville handhavingsplatform
    Dit handhavingsplatform ondersteunt ook de handhaving van snelheid 30-50 in het centrum, de doorgangscontrole voor het bewaken van autoluwe zones en het tegengaan van sluipverkeer.

Een stap verder

Gebruik Onze Stad App ook om burgers en bezoekers op eenvoudige wijze overlast zoals zwerfvuil en sluikstort te laten melden. Een efficiƫnte melding maakt snel ingrijpen mogelijk, wat een onmiddellijke impact heeft.

Of beloon deelnemers aan opruimacties met een Cirklo stadsbon. Goed voor de omgeving en goed voor de locale economie

Meer weten?

Contacteer nu onze specialist ter zake!