Om de leefbaarheid te verhogen leiden steden en gemeenten auto’s zoveel mogelijk om naar ondergrondse parkings of parkings aan de rand van de stad. Dat ontmoedigt klanten om het centrum in te rijden als ze maar kort inkopen willen doen of iets willen ophalen. Handelaars hebben bovendien behoefte aan laad-en losplaatsen voor hun leveranciers.

Gratis parkeren met automatische registratie


Shop & Go kortparkeren voorziet parkeerplaatsen waar chauffeurs een korte tijd gratis kunnen parkeren
zonder parkeerticket te kopen of een sms te sturen. Supermakkelijk en supersnel dus. Dat zorgt voor

 • maximale rotatie op beschikbare plaatsen,

 • verhoogde parkeercapaciteit
  omdat aparte plaatsen voor laden en lossen overbodig zijn,

 • minder zoekverkeer
  omdat er bijna altijd een plaats dichtbij vrij is.

En wordt de maximale parkeertijd overschreden? Dan volgt een retributie, want parkeersensoren registreren het uur van aankomst en vertrek en sturen parkeerwachters automatisch een verwittiging als de parkeertijd overschreden is.

Die automatische registratie maakt het bovendien mogelijk de parkeerbezetting van de Shop & Go plaatsen precies op te volgen en waar nodig het parkeeraanbod bij te sturen.

Een klantvriendelijke en bereikbare Smart City worden

Sterke punten van deze Smartville oplossing

 • Vlotter parkeren

  Op Shop & Go plaatsen kan iedereen dichtbij handelszaken parkeren. Geen nood aan gereserveerde laad- of losplaatsen en dus meer plaats voor klanten. Geen betaling of bewijs nodig, dus geen tijdverlies.

 • Minder overlast

  De snelle rotatie zorgt voor veel vrije plekken en dus minder overlast door verkeerd geparkeerde voertuigen op de stoep, dubbel geparkeerd of voor in- en uitritten.

 • Inzicht in het gebruik voor beter beleid

  De automatische registratie brengt het gebruik van de parkeerplaatsen makkelijk in kaart. Op basis daarvan verhogen of verlagen slimme steden het aanbod.

 • Makkelijke handhaving

  De parkeersensoren zijn geïntegreerd met het handhavingsplatform dat de parkeerwachters verwittigt waarneer de maximum parkeertijd is verstreken. Het uitschrijven en innen van de parkeerretributie gebeurt dan ook bijzonder efficiënt.

Een stap verder

Zet in op een volledig geïntegreerd parkeerbeleid met parkeergeleiding door de data van Shop & Go te integreren. Zo leid je chauffeurs via dynamische parkeerverwijsborden en de Onze Stad App snel naar voor hen geschikte parkeerplaatsen.

Of gebruik het handhavingsplatform voor het uitschrijven de parkeerretributies ineens ook voor GAS-boetes voor inbreuken op zone verkeer (GAS 4), of voor de handhaving van de snelheid in zones 30 en 50 (GAS 5).

Meer weten?

Contacteer nu onze specialist ter zake!