Slimme oplossingen voor slimme besturen

Word een echte Smart City

Mee met de tijd en betere contacten met de burger? Dat lukt met Smartville’s pasklare oplossingen. Vanuit inzichten uit data focussen die op een duurzaam beleid inzake mobiliteit, verkeersveiligheid, milieu en lokale economie.
Digitale incentivering en handhaving zorgen op hun beurt voor meer resultaten in de echte wereld.

En de aankoop ervan? Makkelijk, want via dit C-smart raamcontract!

Ontdek alle huidige oplossingen

Smartville won net het raamcontract Multifunctioneel cloudplatform ter ondersteuning van duurzaam beleid met incentivering en handhaving.

Alles over dit raamcontract

Problemen oplossen die beleidsmakers en burgers in hun dagelijks leven raken?

Alles begint met data

Massa’s data en de analyse ervan leveren waardevolle inzichten. Die bieden kansen om nieuwe diensten uit te denken en om het beleid te verbeteren. Uiteindelijk zelfs om voorspellingen te doen! Steden en gemeenten hebben de capaciteit nodig om die data op te vangen, te analyseren en inzichtelijk te maken.

Smartville levert volledige oplossingen: van meetapparatuur en verwerkingsplatformen tot analysetools en dashboarding/presentatietools. Allemaal met open interfaces, zodat ook toekomstige apps op dit platform kunnen draaien.

Succes dankzij motivatie

Lokale overheden bereiken hun doelstellingen makkelijker als hun burgers mee zijn in hun verhaal en zich mee inzetten. Maar hoe stimuleer je reguliere dagelijkse taken zoals fietsen naar school, het sorteren van afval of de lokale economie? Hoe cre√ęer je die betrokkenheid?

Smartville zet spel-elementen in om gewenst gedrag te stimuleren. En met virtuele lokale munten of geschenkbonnen om uit te geven bij lokale handelaars … wint iedereen!

Digitaliseren helpt handhaven

Vaststellingen doen en doorsturen, boetes opleggen, vergunningen aanvragen en controleren: dat kan vandaag allemaal volledig digitaal. Tot en met het innen van retributies, GAS-sancties of belastingen! Zo krijgen medewerkers meer tijd om zich te richten op hun kerntaken en verhoogt het gebruiksgemak voor burgers en bedrijven.

Smartville levert daarvoor complete oplossingen rond zijn digitaal handhavingsplatform.

Voor het makkelijk optimaliseren van je beleid doe je beroep op de pasklare projecten van Smartville. Die verbeteren mobiliteit, verkeersveiligheid, milieu en lokale economie.

Op zoek naar een deeloplossing of juist een totaalaanpak?

Smartville biedt slimme oplossingen op maat van uw organisatie! Een greep uit de gebruiksklare oplossingen:

303, 2021

Shop & Go kortparkeren

Een beperkte tijd gratis parkeren maakt het stadcentrum weer aantrekkelijker. Shop & Go zorgt voor een snelle rotatie van de parkeerplaatsen in het commerci√ęle hart van de gemeente.

Meer weten
2502, 2021

Veilig naar school met Route2School

Om schoolroutes veiliger te maken, brengt Route2School alle knelpunten in kaart met behulp van de gebruikers. Samen met de gemeente zoekt het dan naar gepaste maatregelen.

Meer weten
2402, 2021

Parkeerhandhaving

Deze oplossing maakt het makkelijk om zelf boetes en retributies uit te schrijven voor verkeerd parkeren en het overschrijden van de parkeertijd. Het automatiseren van vaststellingen en de handhaving zorgen daarvoor.

Meer weten
1702, 2021

Buck-e

Buck-e stimuleert leerlingen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Hoe meer ze fietsen, hoe meer virtuele munten ze verdienen. Daarmee kunnen ze bij lokale handelaars betalen. Een win-win voor alle partijen!

Meer weten
403, 2021

Cirklo cadeaubonnen

Met Cirklo cadeaubonnen stimuleren gemeenten de lokale handel. Op dit platform kunnen burgers en bedrijven on- en offline cadeaubonnen voor lokale handelaars kopen. Dat zorgt ook voor meer verbondenheid.

Meer weten
403, 2021

Sluikstorten

Gedaan met sluikstort en zwerfvuil in je gemeente of stad! Dat lukt best als (gecamoufleerde) camera’s overtreders identificeren en als het uitschrijven en innen van GAS-boetes zoveel mogelijk automatiseerd wordt.

Meer weten

Alle goed bestuur begint met data.

Dit open dataplatform beheert de gegevens van Smartville- én andere toepassingen en werkt daarom uitsluitend aan de hand van open standaarden. Zo ondersteunt MyCSN toekomstgerichte investeringen voor een meer data-gedreven beleid.

Meer weten

Smartville levert re√ęle, operationele oplossingen

Dankzij dit raamcontract koop je Smart City oplossingen zonder aanbesteding, dus zonder gedoe.

Inschrijven op het raamcontract